Stiri si reportagii

Steaua Bucureşti sau Tudorel Bucureşti :)

Steliştii care l-au văzut jucînd ar fi dispuşi în orice moment să parieze că în România nu a existat niciodată un alt fotbalist care să aibă constanţa lui Tudorel Stoica. Din păcate pentru el, al doilea jucător din istoria Stelei după Lăcătuş, dacă e să le numărăm trofeele, a lipsit tocmai de la meciul cel mare!

Tudorel Stoica, Ioan Andone şi arbitrul Ion Crăciunescu înaintea meciului dintre Steaua şi Dinamo,  2-1 din 1989

Tudorel Stoica, Ioan Andone şi arbitrul Ion Crăciunescu înaintea meciului dintre Steaua şi Dinamo, 2-1 din 1989

Unii afirmă că fără el Steaua cea Mare n-ar fi putut exista. Alţii spun că echipa ar fi trebuit să se numească Tudorel Bucureşti sau Stoica Bucureşti. E omul care, vreme de un deceniu şi jumătate, a luptat. N-a fost, niciodată, un mingicar. Rare sunt momentele sale de magie. Însă nimeni nu-şi poate aduce aminte de un meci slab al „căpitanului”. Constanţa l-a caracterizat mereu.

Nea Imi a avut ochi pentru el

Pe 17 august 1975 a debutat la Steaua, într-o partidă cu FCM Reşita. Pănă atunci evoluase numai la Galaţi. „Antrenor principal era nea Titi Teaşcă - îşi aduce aminte. Nea Imi Ienei era secund. Nu prea prindeam echipa. În primele luni am jucat foarte puţin dar după ce Ienei a ajuns antrenor principal, lucrurile s-au schimbat”.

Marea deziluzie, absenţa de la Sevilla

Mijlocaş de acoperire, sau de sprijin, a fost omul care a făcut trecerea de la echipa lui Iordănescu, „Liţă” Dumitru ori Marcel Răducanu spre cea a lui Belodedici, Lăcătuş, Hagi sau Piţurcă. A erupt exact atunci când lumea începuse să afirme despre el că este un jucător terminat.

Nea „Imi” Enei s-a plîns, deseori, că Tudorel vine cu zeci de probleme la antrenamente. Dar închidea ochii, pentru că era prelungirea sa pe teren. Se zice că marea echipă a Stelei se construia după ce pe tabla de joc se puneau doi „pioni”: Tudorel şi Loţi. N-a prins Sevilla, din cauza unui „galben” cu Anderlecht, dar s-a răzbunat la Monte Carlo. N-a prins „naţionala”, poate şi din cauza selecţionerului. Dar n-a disperat.

"Duzinarul"

A iubit enorm Steaua, pentru care a evoluat de 368 de ori şi pentru care a punctat de 43. A fost botezat „Duzinarul”, pentru că, după Lăcătuş, este cel mai galonat fotbalist român din toate timpurile (12 trofee interne, fără să mai vorbim aici de cele europene). Ultimii ani ai carierei i-a petrecut în Franţa, la RC Lens, dar, la 37 de ani, s-a întors la Steaua, fie şi numai pentru un meci, în sezonul 1990 – 1991 (1 mai 1991, o partidă de Cupă, contra celor de la Unirea Alba Iulia). După retragere, a devenit antrenor.

tribuna libera

La 31.07.2017 05:17:00, DvaCEndob a spus:

La 22.04.2017 01:46:46, EnotBof a spus:

La 12.08.2016 08:35:58, Afg1RVsMt5 a spus:

In awe of that anrsew! Really cool!

La 28.09.2013 05:12:43, volo a spus:

De fapt, mas, era mult prea greu sa alegi cel mai bun jucator din echipa aia! Si daca, prin absurd, cineva s-ar hotari totusi sa aleaga unul, nu stiu sigur cine ar fi, dar sigur nu ar fi Stoica. In echipa aia, mai jucau Belodedici (care, apropo, are in palmares doua cupe ale campionilor!), Boloni, Lacatus.

La 31.03.2013 15:31:41, Tudor a spus:

Tot respectul pentru Tudorel Stoica,dar nu el a fost cel mai bun jucator al Stelei in campania din '86.De fapt,toata echipa a fost CEA MAI BUNA!Nu e vorba doar de Lacatus,Balint sau Piturca,la fel de bine pot fi scosi in evidenta Belodedici,Iovan,Boloni,Majear u ca sa nu mai vorbim de Duckadam.Asa ca nu are rost sa facem astfel de imparteli total gresite intre acei minunati jucatori.

La 20.08.2012 02:42:39, mZzdmkayWCYcRVYODPB a spus:

This is a worthless prraogm and qualification for the prraogm seems to be too subjective. My business partner and his wife tried to get qualified for this prraogm. They looked at all of the assets of the business as being his personally and did not consider that there are 3 partners and that the assets are owned by the business and not him. Also, they did not believe what his actual income was for the last 6 months, although I provided a printout directly from my payroll system. If he loses his home or is forced into bankruptcy, I do not know what will happen to the business and if the court can step in and attach any assets. This prraogm is just one more government boondoggle. Money is given away to other countries and to big businesses and the little guy who is just trying to survive is just slapped down.

La 02.12.2009 18:07:47, dan a spus:

vad ca Stoichita spune ca LAcatus e vulturul de pe emblema Stelei. E dreptul lui sa o spuna, ii leaga si o veche prietenie. Stelistii de 20-30 de ani spun ca Laca este spiritul Stelei. Noi, cei mai "batrani" care mergeam la meciuri in anii '80 il aplaudam si ne bucuram la reusitele "Fiarei" dar idolul celor mai multi dintre noi se numea Tudorel Stoica. Spuneati ca nu a fost un mingicar, asa e dar asta nu pentru ca nu ar fi avut mijloace. Putea sa insire cativa adversari fara problema dar nu dribla ca sa se dea in spectacol, o facea numai cand era absolut necesar si cand procedeul nu conducea la incetinirea jocului. Din punctul asta de vedere era cumva opusul columbianului Toja, cel care joaca acum la Steaua. A fost un pasator exceptional, cu siguranta se numara printre cei mai buni dupa Dobrin si Gica Hagi si cumva la egalitate cu Loti Boloni. Era posesorul unui sut puternic si precis si asta se datora unei biomecanici impecabile la lovirea balonului; a inscris destule goluri in cariera cu suturi de la distanta sau semidistanta desi poate ca ar fi putut apela mai des la acest procedeu. Deficitar la lovitura de cap pentru ca nu era prea inalt si nici un bun saritor, nu a marcat prea multe goluri prin acest procedeu si atunci cand a facut-o a fost cel mai adesea datorita plasamentului, a puterii de anticipare a fazei. In egala masura cu Boloni a fost cel mai bun recuperator de mingii pe care l-am vazut in fotbalul nostru. Practic nu putea fi depasit in duel individual asa ca adversarii preferau sa ocoleasca zona lui de actiune sau, mai ales dupa ce la Steaua a venit si Loti Boloni, apelau la pase lungi, peste zona centrala a terenului direct pe varfuri. De aceea echipa aia isi permitea sa foloseasca un singur mijlocas inchizator chiar si in multe din jocurile internationale.

La 01.12.2009 23:26:07, Marius a spus:

Cred ca el este unul dintre jucatorii emblematici ai Stelei.Prin spiritul de sacrificiu si abnegatia din teren,dublate de o tehnica deosebita s-a pus la dispozitia echipei fara nici un fel de menajament.Merita toata consideratia noastra si speram ca el sa nu uite STEAUA,echipa al carei jucator fanion a fost.Felictari si multa sanatate,Tudorele!

La 01.12.2009 22:37:14, mas a spus:

Azi se vorbeste mult de Lacatus, Balint, Piturca, etc si se uita ca cel mai bun jucator al Stelei in campania '86 a fost Stoica.

VORBA TA:

capcha

Ultimele rezultate

Finala mica

Finala

IATA SI CLASAMENTELE

Grupa A

1.

Craiova Maxima

7 pct
2.

Ripensia '33

7 pct
3.

Steaua '89

1 pct
4.

Rapid '72

1 pct

Grupa B

1.

Poli '80

9 pct
2.

UTA '70

6 pct
3.

Rapid '40

3 pct
4.

Dinamo '90

0 pct

Grupa C

1.

Steaua '86

7 pct
2.

"U" Stiinta '65

5 pct
3.

Venus '40

4 pct
4.

Dinamo '71

0 pct

Grupa D

1.

FC Arges '79

9 pct
2.

Petrolul '63

6 pct
3.

CCA '52

3 pct
4.

Dinamo '84

0 pct
paykasa - paykasa kart